Persbericht: startsein bouw duurzame, toekomstbestendige appartementen Overkamppark in Dordrecht

Geplaatst op 25-10-2018

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft 24 oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein voor de bouw van de tweede toren van Overkamppark in Dordrecht. De 55 appartementen in deze toren worden voorzien van een warmte- en koudeopslagsysteem en koken en stoken gebeurt zonder gas. Het project is ook voorzien van  een commerciële unit en een parkeergarage. Wethouder Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht verricht in het bijzijn van de toekomstige bewoners een officiële handeling om de start bouw te vieren. Naar verwachting worden de appartementen medio 2020 opgeleverd.

Overkamppark
Overkamppark ligt in de wijk Dubbeldam en betreft in totaal 165 appartementen in drie ranke woontorens naar een ontwerp van Klunder Architecten. Iedere woontoren telt vijftien verdiepingen met daaronder een parkeergarage. In de nieuwe woontoren bevinden zich 55 appartementen (waaronder twee penthouses) en een commerciële ruimte. De oppervlakte varieert van 100 m2 tot 160 m2. De prijzen voor de drie- en vierkamerappartementen zijn vanaf € 310.275 tot € 506.500 v.o.n. Op de elfde verdieping van toren I is de modelwoning te bekijken. Op dit moment is ruim 70% van de woningen verkocht.

Bewoners hebben vanuit alle windstreken een weids uitzicht op de Dordtse binnenstad, het Hollands Diep, de Biesbosch en de polder. Overkamppark is een gebied waar groen, wonen, winkelen, werken en sport samengaan. Er is ook een zorgzone met diverse zorgfuncties zoals het Albert Schweitzer Ziekenhuis, een polikliniek en een huisartsenpost. Daarnaast ligt de sportboulevard met diverse sportfaciliteiten.

Duurzaam en toekomstbestendig wonen
Kopers wonen hier straks in duurzame en toekomstbestendige woningen. Het koken en stoken zonder gas draagt daarnaast in belangrijke mate bij aan de veiligheid binnenshuis voor de bewoners. De parkeergarage wordt voorzien van een sedum dak en een groene afscheiding. Hiermee worden de auto’s aan het zicht onttrokken, waardoor een prettige woonomgeving wordt gecreëerd. De bouw van de woningen is in handen van GN Bouw uit Dordrecht.

Gelukkig leven
Het plan omarmt de visie van AM die zij uitdraagt op het gebied van gelukkig leven. Overkamppark biedt een prettige woon-, en verblijfsbestemming met volop ruimte voor recreëren en ontmoeten. De royale en toekomstbestendige appartementen bieden met hun weidse uitzicht en de nabijheid van talrijke voorzieningen een fijne plek om te wonen.

  • Persbericht: startsein bouw duurzame, toekomstbestendige appartementen Overkamppark in Dordrecht

“Overkamppark, wonen op hoog niveau”

Contactpersonen Overkamppark

Gerrit van Vugt
Verkoopadviseur Overkamppark

Gerrit van Vugt

  • 06 - 39 15 04 22
Ooms Makelaars BV
Makelaar

Ooms Makelaars BV

Waltmann Makelaars
Makelaar

Waltmann Makelaars